Ders Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar (Özellikle 3. ve 4. sınıflar için)

Değerli Öğrencilerimiz,

Ders seçimleri esnasında problem yaşamamanız için aşağıdaki kuralları sizlere hatırlatmak isteriz:

• Tüm öğrenciler, ders kayıt haftası ve ekle-sil haftasında derslerinin onaylandığını veya danışmanı tarafından düzeltme gönderilip gönderilmediğine dair sürekli kontrollerini yapmalıdır.

• UBYS'de yer alan e-posta adreslerinizin güncel ve sıklıkla kullandığınız mail adresi olduğunu kontrol ediniz. Değiştirmek isterseniz öğrenci işlerine başvurunuz. Güncel olmayan e-posta adreslerinden dolayı danışmanlarınızın ya da öğretim üyelerimizin attığı toplu mailleri alamayabilirsiniz.

• Tüm öğrencilerimiz bölüm dış seçmeli ders olarak fakülte dışından alanımız dışında bir ders almalıdır.

• Tüm öğrencilerimiz mezun olabilmek için 240 AKTS ders almaları gerektiğinin bilincinden olmalı ve eksik AKTS'leri varsa düzeltmek için danışmanlarına başvurmalıdır.

• Sınıf öğrencilerimizden EEM310 Elektrik-Elektronik Sistem Tasarımı dersinden kalan öğrencilerimiz EEM403 Bitirme Projesi dersini alamayacaklardır.

• EEM310 Elektrik-Elektronik Sistem Tasarımı dersini Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gül Ugranlı’dan alıp geçen öğrenciler EEM403 Bitirme Projesi dersinde Doç. Dr. Faruk Ugranlı’yı seçmeleri gerekmektedir.

• 4. sınıf öğrencilerimizin 4 adet Teknik seçmeli ders seçmeleri gerekmektedir. Bu derslerin listesi ve kontenjanları şu şekildedir:

Dersin Kodu

Dersin Adı

Kontenjan

EEM407

Yüksek Gerilim Teknikleri (SMM belgesi için gereklidir.)

100

EEM419

Gezgin İletişim Sistemleri

EEM445

Sayısal Kontrol Sistemleri

EEM439

Sayısal İşaret İşleme ve Uygulamaları

EEM405

Biyomedikal Sistemler

EEM441

Yenilenebilir Enerji Kaynakları

EEM427

Biyoelektromanyetik

EEM435

Gömülü Sistem Tasarımı

30

*Öğrencilerimiz eğitim hayatları boyunca maksimum 2 Teknik Seçmeli dersi Bilgisayar Mühendisliğinin Teknik Seçmeli Derslerinde açılan kontenjanlardan alabilirler. Bu bağlamda, bu dönem aşağıda yazılı kontenjanlar açılacaktır.

BSM428

Mikroişlemci Uygulamaları

BSM430

Robotik Sistemelere Giriş

BSM423

Görüntü İşlemenin Temelleri

15

• Öğrencilerimizin Elektrik Mühendisliği Odasından “Elektrik-Elektronik Mühendislerinin Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi” talep edebilmeleri için EEM407 Yüksek Gerilim Teknikleri dersini almaları gerekmektedir.

• Programda yer alan bitirme projesi görüşme saatleri taslak olarak yazılmış olup proje danışmanınızla görüşürek yüzyüze veya uzaktan olup olmayacağını ve ne zaman yapılacağını danışabilirsiniz.

• Bölüm dışı seçmeli ders seçecek öğrencilerimiz kontenjanlar dahilinde istedikleri dersi seçebilmek için ders kayıtlanmalarında acele etmeleri önem arz etmektedir. Bölüm dışı seçmeli ders listesine bölümümüz web sayfasında erişebilirsiniz.

• 3. sınıf öğrencilerimizin 1 adet Teknik seçmeli ders seçmeleri gerekmektedir. Bu derslerin listesi ve kontenjanları şu şekildedir:

Dersin Kodu

Dersin Adı

Kontenjan

EEM313

Güç Sistemleri Analizi I (SMM belgesi için gereklidir.)

100

EEM317

Sayısal Elektronik

30

• Öğrencilerimizin Elektrik Mühendisliği Odasından “Elektrik-Elektronik Mühendislerinin Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi” talep edebilmeleri için EEM313 Güç Sistemleri Analizi I dersini almaları gerekmektedir.

• Bir üst sınıftan danışmanının onayıyla Teknik seçmeli derse kayıtlanmak isteyen öğrenciler, ekle-sil haftasında ilgili derste kontenjan bulunması durumunda danışmanlarına bildirmelidirler.