Bitirme Projesi İş Akış Süreci ve Dökümanları

EEM310 ve EEM403 derslerinde öğrencilerimizin takip edeceği iş akış sürece ve değerlendirme usulleri ekteki dökümanlarda yer almaktadır. Öğrencilerimizin bu akış sürecini dikkatle okuyup dersin beklentileri konusunda bilgi sahibi olmaları önem arz etmektedir. Ayrıca bu derslerde kullanılacak rapor formları da aşağıda verilmiştir. Ayrıca dönem sonunda yapılacak poster etkinliğinde danışman ve jüri üyelerinin değerlendirme kriterlerine göre hazırlık yapılması açısından değerlendirme formları da aşağıda sunulmuştur.

İş akış süreci ve değerlendirme

EEM Araştırma Önerisi Formu

Bitirme Tezi Formatı*

Bitirme Tezi Yazım Kılavuzu

* Bitirme tezi yazımı ile ilgili Doç. Dr. Ersin Alaybeyoğlu'nun hazırlamış olduğu video'ya linkten ulaşabilirsiniz.

Danışman ve Jüri Değerlendirme Formları

EEM403 Bitirme Projesi dersi sonunda yapılması gereken önemli hususlar:

1) EEM403 Bitirme Projesini tamamlayan ve başarılı bir şekilde tezlerini yazan öğrencilerimiz danışmanlarına başvurarak tezlerinin intihal programında incelenmesini talep etmelidirler.

2) İnceleme sonucu %40'ın altında olduğu ile ilgili imzalı bir belgeyi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ekrem BARDAKÇI' ya en geç 15.01.2024 Pazartesi gününe kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde yapılacak olan poster etkinliğine katılamayacak, bütünlemeye girme durumunda kalacaklardır.

3) Her öğrenci projesini tanıtan, başlık, özet, problem tanımı, materyal ve metot, sonuçlar ve referansların yer aldığı A1 boyutunda bir poster hazırlamalıdır. Poster formatını öğrenciler danışmanları ile birlikte özgürce oluşturabilir.

4) Eğer varsa öğrenciler posterleriyle birlikte tasarladıkları ürünün mümkünse kendisini değilse videosunu, yazılımı ve bunları jüri üyelerine gösterebilecek bir laptopu yanlarında getirmelidirler.

5) Öğrenciler tezlerinin bir adet kopyasını karton kapaklı ya da sipiralli olacak şekilde bastırıp, proje poster etkinliği sonrasında danışmanlarına teslim etmelidirler.

6) Öğrencilerin posterlerini hazırlarken ve tezlerini tamamlarken dikkat edecekleri hususları belirlemeleri adına Danışman ve Jüri Değerlendirme Raporları Lisans Eğitimi - Bitirme Projesi başlığı altında verilmiştir.

7) Projenizi danışman öğretim üyenizin yer almadığı gruptaki jüri üyeleri değerlendirecektir. İlgili Jüri Üyelerinin projenizi değerlendirdiğinden emin olunuz.