Vizyon, Misyon ve Eğitim Amaçları

Vizyon:

• Eğitim ve araştırma alanlarında kendini sürekli yenileyen ve uluslararası standartları yakalayabilen bir Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı olmak.

Misyon:

• Güncel elektrik-elektronik konularını takip ederek Bartın’a, Ülkemize ve tüm Dünyaya katkı sağlayacak, hayat boyu öğrenmeyi bir mühendislik ilkesi olarak benimsemiş yeni mühendislerin yetişmesine rehberlik etmek,
  • Kamu kurumları, sanayi kuruluşları ve araştırma kurumlarıyla işbirlikleri geliştirerek ileri düzey araştırma projelerinin içinde bulunabilmek ve sosyal refahın artırılması için gereken bilgi birikimine katkı sağlayabilmek,
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin farklı alanlarında Türkiye ve Dünya çapında kabul gören nitelikli bilimsel çalışmalar üretebilmek.

Program Paydaşları:

Programın eğitim amaçlarının, Öğrenciler, Mezunlar, Akademisyenler ve Endüstri’den oluşan dört temel paydaş ile değerlendirilerek sürekli güncellenmesi hedeflenmektedir:

• Öğrencilerin programla ilgili görüş ve katkıları;

oluşturulacak öğrenci değerlendirme formları, yapılacak yıllık öğrenci toplantıları ve öğrenci danışmanlarının öğrencilerle olan etkileşimleri vasıtasıyla toplanacaktır.

• Mezunların programla ilgili görüş ve katkıları;

gerek yeni mezun gerekse diğer mezunlarla yapılacak olan anketler ve birebir etkileşimle belirlenecektir.

• Endüstri katılımcılarının programla ilgili görüşleri;

yapılacak düzenli sanayi ziyaretleri, stajyer öğrencilerin stajlarını yaptığı firmalardan alınacak olan geri bildirimler ve gerekse sanayicilerin bölümümüze yaptığı ziyaretlerle tespit edilecektir.

• Akademisyenlerin programla ilgili katkıları;

bölümdeki MÜDEK kurulu ve fakülte toplantıları ile elde edilecektir.