image/svg+xml
image/svg+xml

Program Çıktıları ve Eğitim Amaçları


Eğitim Amaçları:
  1. Ulusal veya uluslararası kurum ve kuruluşlarda Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilgi ve donanımı gerektiren pozisyonlarda görev alan, ​
  2. Disiplinler arası çalışma kültürü ile proje geliştirebilen veya firmaların Ar-Ge faaliyetlerine katkı sağlayan, ​
  3. Kazandığı iletişim kabiliyeti ve girişimcilik kültürü doğrultusunda kendi işini kuran veya kuruluşlarda yöneticilik yapabilen, ​
  4. Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya ilgili diğer alanlarda lisansüstü çalışmalar yapan, mezunlar yetiştirmektir. ​

Program Çıktıları:

  1. Matematik, fen bilimleri ve Elektrik-Elektronik mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimine sahip olur ve bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanır.
  2. Karmaşık mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve uygun analiz/modelleme yöntemlerini seçerek çözer.
  3. Modern tasarım yöntemlerini uygulayarak karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlar.
  4. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma beceresine sahiptir ve bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır.
  5. Karmaşık mühendislik problemlerinin veya Elektrik-Elektronik Mühendisliğine özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisine sahiptir.
  6. Bireysel, disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisine sahiptir.
  7. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurallarıyla açık ve anlaşılır talimat alma ve verme, etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, etkin sunum yapma, tasarım ve üretim raporları hazırlama becerisi ile birlikte en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir.
  8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilgiye erişir, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
  9. Mühendislik uygulamalarında kullanılan standartları bilir ve mesleki sorumluluk bilinci ile etik ilkelerine uygun davranır.
  10. Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar ve sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgiye ve yenilikçilik/girişimcilik hakkında farkındalığa sahiptir.
  11. Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının hukuksal sonuçları, sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi sahibidir.
Güncelleme Tarihi : 10.01.2024