image/svg+xml
image/svg+xml

Genel Bilgiler


Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin on bölümünden biri olarak 2008 yılında kurulmuştur. 2018-2019 yılı itibariyle 60 kontenjanla Eğitim faaliyetlerine başlamış olan bölümümüzde
Güç Sistemleri, Mikroelektronik, Sinyal İşleme ve Biyomedikal Mühendisliği alanlarında araştırmalar yürütülmektedir.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü,  1 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Doktor ve 3 Araştırma Görevlisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Nitelikli bir eğitim ve araştırma ortamı oluşturabilmek için altyapı çalışmalarının devam ettiği bölümümüzde yedi anabilim dalı bulunmaktadır:
                    1- Devreler ve Sistemler
                    2- Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Teorisi
                    3- Elektrik Makinaları
                    4- Elektrik Tesisleri
                    5- Elektronik
                    6- Haberleşme
                    7- Kontrol ve Kumanda Sistemleri 
Eğitim Amaçları:
  1. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan firma ve kuruluşlarda çalışabilecek yetkinliğe sahip mühendisler yetiştirmek,
  2. Küçük ve orta ölçekli firmaların ihtiyaç duyduğu çok yönlü ve rekabetçi mühendisler yetiştirmek,
  3. Ülkemizin alanında ileri gelen özel sektör kuruluşlarında Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilgi ve donanımı gerektiren pozisyonlarda görev üstlenebilen mühendisler yetiştirmek,

Program Çıktıları:

  1. Matematik, fen bilimleri ve Elektrik-Elektronik mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimine sahip olur ve bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanır.
  2. Karmaşık mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve uygun analiz/modelleme yöntemlerini seçerek çözer.
  3. Modern tasarım yöntemlerini uygulayarak karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlar.
  4. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma beceresine sahiptir ve bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır.
  5. Karmaşık mühendislik problemlerinin veya Elektrik-Elektronik Mühendisliğine özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisine sahiptir.
  6. Bireysel, disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisine sahiptir.
  7. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurallarıyla açık ve anlaşılır talimat alma ve verme, etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, etkin sunum yapma, tasarım ve üretim raporları hazırlama becerisi ile birlikte en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir.
  8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilgiye erişir, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
  9. Mühendislik uygulamalarında kullanılan standartları bilir ve mesleki sorumluluk bilinci ile etik ilkelerine uygun davranır.
  10. Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar ve sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgiye ve yenilikçilik/girişimcilik hakkında farkındalığa sahiptir.
  11. Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının hukuksal sonuçları, sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi sahibidir.