image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz TUSAŞ/TAI ile staj işbirliği anlaşması yaptı.

Bartın Üniversitesi ile Türkiye’nin yerli ve milli hava platformu ihtiyacını karşılamak için faaliyet gösteren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ/TAI) arasında “Stajyer Mühendislik Programı” protokolü imzaladı.

“Stajyer Mühendislik Programı” protokolünü Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TAI Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil imzaladı.

Söz konusu protokol ile Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri TAI’de staj yapma imkânı bulacak.

Stajyer Mühendis programı kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bünyesinde yer alacak öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun vereceği kontenjanlar doğrultusunda konaklama fırsatı elde edebilecek. Ayrıca staj yapabilecek 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri çalıştıkları süre boyunca sigortalanacak ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii çalışmaları için de ücret ödenecek. 

“Yerlileştirme ve millileştirme hedefine değer katacak”

Yetkin mühendisler yetiştirmeyi ve üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında yeni yetenekleri eğitimleri sırasında kazanmayı amaçlayan protokolün önemine vurgu yapan Rektör Uzun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan yerlileştirme ve millileştirme çalışmaları kapsamında genç mühendislerimizi geleceğe hazır etmek için TUSAŞ/TAI tarafından başlatılan program oldukça önemli. Bartın Üniversitesi olarak bu programa dâhil olmaktan ve yarının projelerinin gerçekleşmesi hedefine katkı sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Türk üniversitelerinden yetişen en parlak öğrencilere ulaşmada gösterilen bu gayretten ve imzalanan protokolle gösterilen ilgiden dolayı TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Oğuz Borat ile TAI Genel Müdürü Prof. Dr. Sayın Temel Kotil’e teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

  • Bitirme Projesi Poster Sunumu Etkinliği

  • Teklas Kauçuk A.Ş Teknik Gezi

  • Bölümümüz 1. Sınıf Öğrencilerine Oryantasyon Sunumu Yapıldı

  • 2022-2023 İş Yeri Eğitimi Poster Sunumu Yapıldı

  • 2022-2023 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

  • Birinci Sınıf Öğrencilerimiz için Oryantasyon Yapılmıştır.

  • Adaylarımız İçin Tanıtım Broşürümüz Yayımlanmıştır.

  • Poli Tecnico Guarda Üniversitesi ile Erasmus Anlaşması

  • Bölümümüzün Poznan Teknoloji Üniversitesi İle Erasmus Anlaşması

  • BİRİNCİ BİTİRME PROJE POSTER ETKİNLİĞİ